Marijn Meijer

Marijn Meijer

Toen ik mijn hart ging volgen, kwam ik bij mijn handen, de stem en levenskunst uit.  Het zorgvuldige wat ik in het juridische werk vanuit mijn hoofd neerzette, geef ik in mijn huidige werk vanuit mijn hart vorm. 

Op mijn 27ste is er door een ontsteking aan mijn hart een ommekeer gekomen in mijn leven. De vraag die zich bij mij opdrong was: wat wil ik met de beperkte energie die ik heb in dit leven doen? Ik merkte dat ik me wilde richten op wat zich in de mens beweegt. Ik wilde tijd en aandacht om daarbij aanwezig te zijn. Ik heb toen het pad van gezondheidsjurist verlaten. Aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem heb ik de 5 jarige beroepsopleiding tot natuurgeneeskundig therapeut gevolgd. Verder mijn hart volgend, kwam ik steeds meer bij mijn handen uit. Het masseren heb ik onder andere ontwikkeld tijdens de driejarige training aan de School voor Intuïtieve Massage in Oosterhout. Bij ‘Het roepen van de ziel’ met Connie van den Arend ben ik me gaan verdiepen in aanraking en het familiesysteem. Bijvoorbeeld hoe je met behulp van de aanraking kunt landen in je eigen plek binnen je familie en de last van een ander los kunt laten.

Steeds meer gaat mijn liefde uit naar de lichaamsgerichte begeleiding bij trauma’s. Begeleiding van trauma betekent voor mij aanwezigheid, subtiliteit in de aanraking en creativiteit. Ik werk met Somatic Experiencing® van Peter Levine bij shocktrauma en met het NeuroAffective Relational Model (NARM™) ontwikkeld door Laurence Heller bij ontwikkelingstrauma. Dit werk gaat zo over aanwezigheid in het lichaam, kunnen dragen wat er is en je zelfbeschikking hervinden.

Ik merk dat werken met de stem ontzettend mooi aansluit bij traumatherapie. Beiden gaat over het vergroten van je draagkracht en je zelfbeschikking hervinden. Bij Jan Kortie in Amsterdam heb ik me in de stembevrijding verdiept.

Tot slot is er een nieuwe volwaardige loot aan de boom en dat is Levenskunst! Klik hier voor meer informatie.

Aan het Beatrixpark in Lunetten heb ik een mooi plekje gevonden. Hier woon ik samen met mijn man en heb ik mijn praktijk aan huis.