Marijn Meijer

Marijn Meijer

Toen ik mijn hart ging volgen, kwam ik bij mijn handen en de stem uit.  Het zorgvuldige wat ik in het juridische werk vanuit mijn hoofd neerzette, geef ik in mijn huidige werk vanuit mijn hart vorm. 

Op mijn 27ste is er door een ontsteking aan mijn hart een ommekeer gekomen in mijn leven. De vraag die zich bij mij opdrong was: wat wil ik met de beperkte energie die ik heb in dit leven doen? Ik merkte dat ik me wilde richten op wat zich in de mens beweegt. Ik wilde tijd en aandacht om daarbij aanwezig te zijn.  Ik heb toen het pad van gezondheidsjurist verlaten. Aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem heb ik de 5 jarige beroepsopleiding tot natuurgeneeskundig therapeut gevolgd.  Ik studeerde af op een natuurgeneeskundige visie op het hart. Verder mijn hart volgend, kwam ik steeds meer bij mijn handen uit. Het masseren heb ik onder andere ontwikkeld tijdens de driejarige training aan de School voor Intuïtieve Massage in Oosterhout. Tijdens het begeleiden bij de vastenkuur Vorstelijk Vasten in de Ardennen, heb ik me gespecialiseerd in de buikmassage.  Het mooie aan het masseren van de buik vind ik de zachte kwetsbaarheid die het in zich draagt en de verhalen en beelden die het te vertellen heeft. 

Bij ‘Het roepen van de ziel’ met Connie van den Arend ben ik me gaan verdiepen in aanraking en het familiesysteem. Bijvoorbeeld hoe je met behulp van de aanraking kunt landen in je eigen plek binnen je familie en de last van een ander los kunt laten.

Steeds meer gaat mijn liefde uit naar de lichaamsgerichte begeleiding bij trauma’s met Somatic Experiencing® van Peter Levine. Hier gaat het zo over aanwezigheid in het lichaam en het kunnen dragen van wat er is. Dit werk betekent voor mij aanwezigheid, subtiliteit in de aanraking en creativiteit.

De laatste ontwikkeling is dat de roep van mijn hart uit gaat naar de stem. Bij Jan Kortie in Amsterdam volg ik de opleiding tot stembevrijder. Ik merk dat het ontzettend mooi aansluit bij traumatherapie omdat het beiden gaat over het vergroten van je draagkracht.

Aan het Beatrixpark in Lunetten heb ik een mooi plekje gevonden. Hier woon ik samen met mijn man en heb ik mijn praktijk aan huis.