Workshops & lezingen

Activiteit: Zingen en je zenuwstelsel
Datum: 28 maart 2022 10:00 - 17.00
Locatie: Vijfhuizen

Zingen en je zenuwstelsel
stemgebruik bekeken door de lens van de Poly Vagaal theorie

Driedaagse workshop 28-3/4-4/11-4-2022
gegeven door
Marijn Meijer, lichaamsgericht traumatherapeut
Charo Durán, zangeres & Stembevrijder
www.zangschoolcanto.nl / www.aquamarijnutrecht.nl

Er wordt wel eens gezegd dat de stem de spreekbuis van de ziel is. Hoe jouw stem klinkt, zou dus alles kunnen zeggen over jou. Misschien herken je wel, dat als je gestresst bent je stem bijvoorbeeld hard of juist afgeknepen klinkt. Of als je je rustig voelt, je heerlijk vrijuit kunt galmen. Los van een eventuele zangtechniek, zul je hebben ervaren dat je gemoedstoestand niet los staat van jouw zingen. Ben je benieuwd hoe dit precies werkt en hoe jij dit zelf bewust kunt inzetten om vrijer te bewegen in je stem én in het leven?   

In de workshop ‘Zingen & het Zenuwstelsel’ nodigen we je daarom uit de stem te bekijken door de lens van de Poly Vagaal Theorie (PVT). De PVT, ontwikkeld door Dr. Stephen Porges, leert ons over de werking van het autonome zenuwstelsel in ons lijf. Kort gezegd, een grote groep zenuwbanen, die zich vanuit de hersenstam vertakt en o.a. hart, ademhaling, stem en spijsvertering reguleert. Het geeft ons zowel een wetenschappelijk als een ervaringsgericht inzicht in de samenwerking tussen het zenuwstelsel en de stem.

In de workshop Zingen & het Zenuwstelsel leer je de basis van de Poly Vagaal Theorie en ervaar je zelf de samenwerking tussen het zenuwstelsel en de stem. Wat gebeurt er met jouw zenuwstelsel als je zingt? En andersom, hoe beïnvloedt de staat van je zenuwstelsel jouw zingen? Als we ons hier bewust van zijn, kunnen we vervolgens bewust invloed uitoefenen op zowel ons zenuwstelsel als ons zingen. We gebruiken de theorie, de adem, de stem en muziek als middel om hiermee te oefenen en vertrouwd te raken. 

Deze workshop is geschikt voor iedereen die affiniteit heeft met stem en zingen, zoals zangers, stem professionals & coaches. We kiezen ervoor met een kleine groep van maximaal 10 personen te werken, zodat iedereen individuele aandacht kan krijgen.  

De workshop wordt gegeven door Marijn Meijer en Charo Durán. Marijn is lichaamsgericht traumatherapeut geschoold in Somatic Experiencing®, Neuro Affective Developmental Psychology (NADP) en NeuroAffective Relational Model (NARM™). Ze is ook natuurgeneeskundige en heeft zich verdiept in werken met de stem d.m.v. stembevrijding. Charo is professioneel zangeres, gecertificeerd zangpedagoog, afgestudeerd Stembevrijder en geschoold in de Poly Vagaal Theorie door o.a. Heleen Grooten. Beiden hebben zij een geaccrediteerde cursus over de PVT met succes afgerond o.l.v. Deb Dana. 

Praktische informatie:

Wat: Een driedaagse workshop Zingen & het Zenuwstelsel, stemgebruik bekeken door de lens van de Poly Vagaal theorie”
Wanneer: 28 maart, 4 april, 11 april, van 10:00-17:00 uur
Waar: VillaVijf33, in Vijfhuizen (tussen Amsterdam en Haarlem)
Investering: €325, inclusief thee/koffie en hand outs.

Voor opgave en/of meer informatie:
welkom@aquamarijnutrecht.nl ,06 38 14 14 74